Saturday 3 January 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ

H παράνοια της Νέας Παγκόσμιας Θεοκρατικής Εξουσίας.
(Μετάφραση από το Ιταλικό Indymedia)

«Γράμμα από έναν Παλαιστίνιο»

Η παράνοια της Νέας Παγκόσμιας Θεοκρατικής Εξουσίας.

Μπορούμε να παραδεχτούμε ότι αν και δεν έχουμε τίποτα με το οποίο να (μπορούμε να) πολεμήσουμε, ούτε όπλα, ούτε σθένος, ούτε αμοιβαία αλληλεγγύη, έχουμε τουλάχιστον κάτι κοινό… είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε από πυραύλους κατασκευασμένους στην Αμερική, που εκτοξεύει το Ισραήλ με τη συναίνεση των Αραβικών χωρών.

Μπορούμε άλλωστε να έχουμε το όνειρο ενός κράτους μέσα στους τάφους μας, δεν θα άλλαζαν και πολλά, είμαστε νεκροί ούτως ή άλλως. Τουλάχιστον, όντες μέσα στον τάφο κατέχουμε το συγκεκριμένο κομμάτι γης και το κράτος μας μπορούμε να το φτιάξουμε υπογείως. Ξέρουμε πως είμαστε ήδη νεκροί και ότι κανείς εκεί δεν θα σχεδιάσει να μας σκοτώσει.

Δεν είναι η Χαμάς ή η Παλαιστινιακή υπόθεση που χτυπιέται σήμερα, ούτε ο λαός της Γάζας… είναι η ανθρωπότητα που συνθλίβεται εν ψυχρώ ενώ την συνοδεύουν τα συγχαρητήρια στους Ισραηλινούς για την μεγάλη επιτυχία τους.

Δεν υπάρχει λόγος εμείς οι Παλαιστίνιοι να μένουμε προσκολλημένοι σ’ αυτό αναζητώντας εκδίκηση, ίσως τούτη τη φορά θα πρέπει να θεωρήσουμε πως αυτή η μάχη υπερβαίνει τις δυνάμεις μας, το δίκτυο των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής έχει επεκταθεί σημαντικά. Ας κλείσουμε τα σπίτια μας κι ας περιμένουμε να έρθει να μας πάρει ο θάνατος (και δεν θα είναι από μια βόμβα αυτή τη φορά). Ας αφήσουμε το σχέδιο που από καιρό καλλιεργούσε το Ισραήλ να στεφθεί με επιτυχία. Είναι πιο εύκολο τελικά να εξολοθρέψουν όλους τους Παλαιστίνιους, παρά να τους μεταφέρουν κάπου αλλού.

Απόψε οι έποικοι της Sderot μπορούν να γιορτάσουν το λουτρό αίματος στη Γάζα. Άκουσα έναν Ισραηλινό αξιωματούχο που επαναλάμβανε πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος να σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα, και ότι αυτή η επιχείρηση [Λιωμένο Μολύβι] δείχνει την ειλικρίνεια του «κράτους του Ισραήλ» προς τους δικούς του πολίτες…, σκοτώνοντας άλλους πολίτες, και καταστρέφοντας τις υποδομές της αστυνομίας, αυτής της αστυνομίας που επιβλήθηκε από το ίδιο το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Όσλο.

Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται επικλήσεις ενότητας τώρα, ο χρόνος έχει λήξει για όλα τα πολιτικά κόμματα. Το μακελειό θα συνεχιστεί και η ενότητα για την οποία μιλάτε δε σημαίνει τίποτα τώρα πια, ο λαός, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να σκοτώνονται και να υποφέρουν. Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τώρα, όλα αυτά δεν είναι αρκετά για τη προεκλογική τους καμπάνια, αισθάνονται την ανάγκη να αποδείξουν στο φανατισμένο λαό τους ότι είναι ικανοί για όλα, ακόμα και να δολοφονούν παιδιά, γυναίκες και αξιωματούχους της αστυνομίας που δεν συμμετείχαν ποτέ σε καμιά εκτόξευση ρουκέτας.

Γιατί να σπαταληθούν άσκοπα τόσα χρήματα για να πειστούν οι διεφθαρμένοι και πουλημένοι ηγέτες των Αραβικών χωρών να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση κορυφής της οποίας το καταδικαστικό ψήφισμα θα μπορούσε να το γράψει ένας οποιοσδήποτε 15χρονος μαθητής γυμνασίου. Θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να συγκεντρωθούν και αντί να ξοδευτούν σε πολυδάπανα τηλεφωνήματα και αεροπορικά εισιτήρια ή για πολυτελή ξενοδοχεία και σουίτες, να δοθούν άμεσα για να αγοραστούν φάρμακα και τρόφιμα για το λαό της Γάζας. Ας κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους κι ας μην ξεχάσουμε αυτή τη μέρα.

Καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο επικίνδυνα είναι αυτά που λέω και ότι υπάρχουν πολλές φατρίες μέσα στον αγώνα μας, όπως έχει συμβεί και σε άλλους αγώνες, αλλά το πιο επικίνδυνο απ’ όλα τώρα είναι ότι μας εξολοθρεύουν και κανείς δεν στιγματίζει την κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας των Ισραηλινών επιθέσεων ή δεν προβαίνει σε ενέργειες για να συρθεί το Ισραήλ ενώπιον ενός δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει ενάντια στην ανθρωπότητα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα: ή ότι δεν έμεινε κανένας άνθρωπος πάνω στη γη που να συμπάσχει με τον πόνο των Παλαιστινίων της Γάζας, ή ότι το Ισραήλ είναι η Νέα Παγκόσμια Θεοκρατική Εξουσία.



(Μεταφραση από το Ιταλικο Indymedia)

Ιδού και το σχετικό λινκ http://napoli.indymedia.org/node/6696

1 comment:

Anonymous said...

Πολύ καλό!
Το αναδημοσιεύω εδώ: http://www.raporto.gr/?p=642