Monday 5 January 2009

BLACK OUT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

"Παρά το μπλακ άουτ που επιβάλλει το Ισράηλ, ευθύνες έχουμε κι εμείς", δήμωσε δημοσιογράφος στο κρατικό ραδιόφωνο.

Μπλακ άουτ πληροφοριών προσπαθεί να επιβάλλει το Ισραήλ, αφήνοντας μόνο κάποιους δημοσιογράφους του CNN και ενός ακόμα δικτύου, να εισέρχονται στη Γάζα μαζί με τα τάνκς και ουσιαστικά επιφορτίζονται με τη μετάδοση της στρατιωτικής προπαγάνδας.

Η δικαιολογία αυτή πάντως είναι τελείως αίωλη, για όσους δημοσιογράφους επιλέγουν να απέχουν γι'αυτό το λόγο. Έλληνας δημοσιογράφος δήλωσε σε επικοινωνία με κρατικό ραδιόφωνο, ότι δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια δικαιολογία για τους δυτικούς δημοσιογράφους, αφού παρά τον αποκλεισμό, δημοσιογράφοι του ΑλΖαζίρα και ακόμα ενός δικτύου του Λιβάνου βρίσκονται στη Γάζα και μεταδίδουν πληροφορίες κανονικά. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι αύριο θα επιχειρήσει να εισέλθει στη Γάζα.

Επίσης είπε ότι, αν και η προσπάθεια προπαγάνδας είναι δεδομένη και συνηθισμένη σε κάθε πόλεμο, τέτοιο αποκλεισμό πληροφοριών δεν έχει ξανασυναντήσει ούτε στο Ιράκ (παρά τις επιθέσεις των αμερικανικών τανκς στους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο "Παλαιστίνη" στη Βαγδάτη), ούτε στο Αβγανιστάν, ούτε πουθενά.

Ανεξάρτητα από το αν θα το πετύχει ή όχι, η μετάδοση της φωνής της παλαιστινιακής αντίστασης, είναι πραγματική πράξη αλληλεγγύης και παράδειγμα για όλα τα παπαγαλάκια που τολμούν να χρησιμοποιούν τη λέξη "δημοσιογράφος" για να αυτοπροσδιοριστούν.

No comments: