Monday 12 January 2009

Για τις βόμβες φωσφόρου.

Το θέμα ανέβηκε και χτες από την ATHENA, αλλά συμπληρώνω με λίγα ακόμα links.

Βόμβες φωσφόρου χρησιμοποιεί το Ισραήλ κατά τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι αλλά και διεθνείς φορείς και ανταποκριτές. Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Al Jazeera, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού Avital Leibovitch απάντησε: "Δε συζητάμε τι είδους όπλα χρησιμοποιούμε. Σας διαβεβαιώ ότι δε χρησιμοποιούμε όπλα απαγορευμένα από το διεθνές δίκαιο. Υπάρχουν κι άλλες χώρες που κάνουν χρήση βομβών φωσφόρου, και δικαιούμαστε να μην σχολιάσουμε το θέμα."
Πληροφοριακά, οι άλλες χώρες είναι οι Ην. Πολιτείες και η Μεγ. Βρετανία στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Το Ισραήλ έχει κάνει χρήση και στο πρόσφατο παρελθόν, στο Λίβανο.
Πηγές :
Middle East Online
Electronic Intifada
Evening Standart
Times online

Για το τι προκαλούν οι βόμβες φωσφόρου δείτε:
Wikipedia, (με αναφορά και στη Γάζα), και φυσικά τις μαρτυρίες των γιατρών που βρίσκονται αυτό το διάστημα στη Γάζα στο χτεσινό σχετικό ποστ.

1 comment:

ATHENA said...

"Δε συζητάμε τι είδους όπλα χρησιμοποιούμε. Σας διαβεβαιώ ότι δε χρησιμοποιούμε όπλα απαγορευμένα από το διεθνές δίκαιο. Υπάρχουν κι άλλες χώρες που κάνουν χρήση βομβών φωσφόρου, και δικαιούμαστε να μην σχολιάσουμε το θέμα."

ΕΤΣΙ ΞΗΓΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΛΕΜΕ!

ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ

ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ, Σ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΠΤ...


ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΟΛΠΟ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.