Tuesday 13 January 2009

Επιστρέφει στη Λάρνακα το "Αρίων" λόγω βλάβης

Επιστρέφει στη Λάρνακα το «Αρίων»

πηγή: Sigma Live (Η Σημερινή) Κυπρου

12/01/2009 | KYΠΕ

Το υπό ελληνική σημαία πλοίο « Αρίων» επιστρέφει στη Λάρνακα, λόγω βλάβης, που παρουσιάστηκε εν πλω προς την Γάζα.

Επιστρέφει πίσω στην Κύπρο το υπό ελληνική σημαία πλοίο «Αρίων», το οποίο αναχώρησε αργά το μεσημέρι από το λιμάνι της Λάρνακας με προορισμό τη φλεγόμενη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας 29 ακτιβιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, γιατρούς, δημοσιογράφους και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Οπως ανέφερε στο Λιμεναρχείο Λάρνακας ο Βαγγέλης Πισσίας, συντονιστής της αποστολής και μέλος της Διοίκησης του «Free Gaza Movement», το πλοίο ύστερα από τρίωρη πορεία ακινητοποιήθηκε στη θάλασσα λόγω μηχανικής βλάβης.

Το σκάφος βρίσκεται ακινητοποιημένο τρία ναυτικά μίλια έξω από το Ακρωτήρι Κίτι και, απ’ ότι φαίνεται, θα πρέπει να το προσεγγίσει άλλο πλοίο προκειμένου να το ρυμουλκήσει και να το μεταφέρει στο λιμάνι Λάρνακας για να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Το Λιμεναρχείο της Λάρνακας βρίσκεται σε επικοινωνία με την Λιμενική Αστυνομία για να αποφασιστεί κατά πόσον το «Αρίων» θα προσεγγιστεί τελικά από σκάφος του Σώματος για να ρυμουλκηθεί στο Λιμάνι ή εάν θα το προσεγγίσει άλλο σκάφος.

Σημειώνεται ότι στο «Αρίων» βρίσκονται μεταξύ των ακτιβιστών η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτζας.

1 comment:

ATHENA said...

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΞ ΜΟΥ
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΒΛΑΒΗ?

ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ Η ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΙΠΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ...


ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΠΟΥΛΟΝΙ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ?

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ.